Friday, July 20, 2012

Salsa Sos (Cips Sosu)

3 tane orta boy domates3 yemek kaşığı zeytinyağı3-4 tane jalapeno biber (varsa)1 tane küçük boy soğan1 yemek kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı acı biber salçası1 diş sarımsak1 çay kaşığı kırmızı pul biber1 çay kaşığı toz şeker1 çay kaşığı kekikBiraz su ve tuz


Meksika mutfağından salsa sos.



Evde hazırlayıp ızgara et, tavuk, cipsler ve makarnalarla birlikte kullanabileceğiniz bu lezzetli sosu özellikle acı sevenler çok beğenecekler. Bazıları cips sosu diyor :) hoşuma gidiyor bu söz ama gerçek ismi salsa sos. Gelelim sosun tarifine.



Sarımsağı soyup havanda dövün.

Domatesleri ortadan ikiye kesin ve rendeleyin, çekirdeklerini çıkarabilirsiniz.

Soğanı da soyduktan sonra rendeleyin.

Bir tencereye yağ koyun, kızgın yaha tüm malzeeleri ekleyip, 10-15 dakika kadar kısık ateşte pişirin.

Eğer salsa sosun kıvamı çok koyulaşırsa inceltmek için yarım çay bardağı sıcak su ilave edebilirsiniz, bu sorunu çözer.

Sos soğuduktan sonra, hatta 1-2 saat bekledikten sonra servis yapın.



Cipsle, kızartmalarla, etle falan harika oluyor söylemedi demeyin, deneyin. Salsa sosu hazır, afiyet olsun.




Malzemeler: (6 kişilik 20 dakika da hazır)

3 adet orta boy domates3 yemek kaşığı zeytinyağı2-3 jalapeno biber (varsa)1 adet küçük boy soğan1 diş sarımsak1 yemek kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı acı biber salçası1 çay kaşığı kırmızı pul biber1 çay kaşığı toz şeker1 çay kaşığı kekikBiraz su ve tuz

No comments:

Post a Comment