Sunday, July 8, 2012

Sucuklu Puf Börek tarifi

Jul 8, 2012 PembeRehber








Kabaklı puf börek alternatifi sucuklu puf börek.


 


Hamuru için;


- 1.5 su kupası (nescafe fincanı) un


- 1 çay kaşığı tuz


- 1.5 çay bardağı ılık su (gerekirse ekleyin)


- 1 çorba kaşığı zeytinyağı


(açmak için 1 su bardağı un)


İçi için;


- Yarım kangal sucuk


Kızartmak için;





- 2 su bardağı  Sıvı yağ


Yapılışı:



 


1- Unun ortasını açın. İçine; tuz, su, zeytinyağı koyun. Kulak memesinden daha sertçe bir hamur yoğurun (en az 10 dakika yoğurun) . Hamurun üzerine örtün yarım saat oda sıcaklığında bekletin.


2- Hamuru rulo yapın ve bıçakla cevizden irice parçalar kesin. Unlayın ve açın. İçine harcını koyup kapatın. Yağda kızartın.


Afiyet olsun.


alt="

No comments:

Post a Comment